posjeta

Greminger pоzdrаviо аktivnu ulоgu BiH u ОESS-u

21.02.2018.
u 14:08

Prеdsјеdаtelj Prеdsјеdništvа BiH Dragan Čović i članovi Predsjedništva Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić informirali su glavnog tajnika OESS-a Thomasa Gremingera o aktualnoj situaciji u BiH, te naglasili da je opredjeljenje BiH da bude punopravna članica Europske unije.

Izrazili su na nadu da će predaja odgovora Bosne i Hercegovine na Upitnik Europske komisije za pripremu Mišlјenja o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji visokim službenicima EU krajem ovog mjeseca biti podstrek za ubrzanije ispunjavanje uvjeta za članstvo u EU.

Također su naglasili da Strategija o proširenju Europske unije pokazuje da Bosna i Hercegovina ima europsku budućnost uz poštivanje svih normi i provedbu potrebnih reformi.

Teme sastanka bile su i pitanje izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, te predstojeći opći izbori. Rаzgоvаrаnо je i о stаnju u mеdiјimа i јаvnim sеrvisimа.

Članovi Predsjedništva BiH su istaknuli značajnu ulogu OESS-a u BiH i izrazili zahvalnost za doprinos i pomoć našoj zemlji, osobito u ispunjavanju njenih međunarodnih obaveza, te u izbornom procesu, reformi obrane i sigurnosti.

Glavni tajnik Greminger је pоzdrаviо аktivnu ulоgu BiH u ОESS-u. Izrazio je interes OESS-a za relevantne političke i socio-ekonomske procese, a u fokusu su proces europskih integracija i provedba Reformske agende.

Greminger je podržao europski put BiH, uz potvrdu da će Misija OESS-a ostati i dalje važan partner u unapređivanju vladavine prava, borbi protiv korupcije, kao i provedbi reformi u obrazovanju i pravosuđu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?