službeni pregovori

HDZ i SDA danas u Mostaru pregovaraju o formiranju vlasti u HNŽ

Stjepan Bošković
23.05.2023.
u 07:32

Lider Županijskog odbora HDZ-a BiH Stjepan Bošković čija stranka ima kontrolni paket za formiranje vlasti s 11 ruku i vodi glavne pregovore je kazao kako je sastanak zakazan za 11 sati, nakon čega će biti situacija u županiji biti mnogo jasnija

U Mostaru će se danas sastati predstavnici HDZ-a BiH i SDA iz Hercegovačko-neretvanske županije te će se nakon niza neformalnih razgovora u prostorijama skupštine službeno pregovarati o formiranju vlasti u toj županiji, potvrđeno je za Klix.ba.

Lider Županijskog odbora HDZ-a BiH Stjepan Bošković čija stranka ima kontrolni paket za formiranje vlasti s 11 ruku i vodi glavne pregovore je kazao kako je sastanak zakazan za 11 sati, nakon čega će biti situacija u županiji biti mnogo jasnija.

On se jučer sastao i s predstavnicima trojke koju čine SDP, NiP i DF, nakon čega je rekao za Klix da je mnogo toga s njima usklađeno, te kako je ostalo malo detalja koje trebaju "izbrusiti do kraja".

"Opredijeljeni smo da idemo po vertikali od Vijeća ministara BiH i Federacije BiH, da to bude vlast koja po vertikali funkcionira. Ali ne možemo isključiti SDA i njihov kapacitet u Skupštini od sedam ruku, tako da moramo s njima razgovarati. Rekli smo da ćemo sa svima razgovarati i stvarati što širu koaliciju", rekao je Bošković nakon jučerašnjih pregovora.

Naglasio je kako su svima predstavili svoj program i dali ponudu, te će vidjeti kakve će odgovore dobiti.

"Tko bude imao političke hrabrosti i mudrosti bit će u vlasti", rekao je Bošković i dodao kako će u petak biti jasno s kim će formirati vlast i vjeruje da se će se idući tjedan konstituirati nova Vlada HNŽ.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije