Mostar

Herceg: Sajam uvelike prelazi granice HNŽ-a i BiH u cjelini

nevenko herceg
12.04.2016.
u 17:22

Mostarski međunarodni sajam gospodarstva dobar je način da se na kućnom pragu upoznamo s onim što radi gospodarski razvijeniji svijet, a istovremeno i najprikladniji način promoviranja domaćih potencijal, rekao je Herceg

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg sudjelovao je danas na svečanosti otvaranja 19. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2016., priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

Premijer HNŽ-a, zajedno s Dalfinom Bošnjak, direktoricom Sajma i Ljubom Bešlićem, gradonačelnikom Grada Mostara dočekao je Kolindu Grabar-Kitarević, predsjednicu Republike Hrvatske, Andrea Kiskoa, predsjednika Slovačke, Filipa Vujanovića, predsjednika Crne Gore,  Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Republike  Srbije, Numana Kurtulmusa, zamjenika predsjednika Vlade Republike Turske, Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Mladena Ivanića, predsjedatelja i članove Predsjedništva BiH te ostale goste i uzvanike koji su bili nazočni svečanom otvorenju Sajma.

 "Mostarski međunarodni sajam gospodarstva dobar je  način da se na kućnom pragu upoznamo s onim što radi gospodarski razvijeniji svijet, a istovremeno i  najprikladniji način promoviranja domaćih potencijala. No, ono što je još značajnije - Sajam nije isključivo u funkciji poslovnog prezentiranja i sklapanja poslovnih dogovora, već je i vrlo važno mjesto stručnih i kulturnih događanja. 

Sajam je, također,  svima nama i svojevrsni odmak od svakodnevice. Bez obzira na to pratimo li ga kao sudionici, posjetitelji ili putem medija – šarenilo i sav taj šušur nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, bez obzira na spol, dob, zanimanje ili životne interese. Stoga, značaj Sajma, podsajamskih manifestacija i događanja uvelike prelazi granice Hercegovačko-neretvanske županije  i Bosne i Hercegovine u cjelini“, istaknuo je u izjavi za medije, premijer Herceg.

Nakon svečanosti otvorenja, Herceg je s visokim uzvanicima obišao sajamski izložbeni prostor.

Inače, na Sajmu koji će se održavati do 16. travnja predstavit će se izlagači iz 24 zemlje. Uz opću sajamsku manifestaciju na kojoj će biti predstavljene sve grane gospodarstva, održat će se i Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije te Sajam informacijskih tehnologija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije