Problemi javnog servisa

Hitno iznaći rješenje za financiranje javnih RTV sustava u BiH

rtv
18.04.2016.
u 18:44

Predstavnici Povjerenstva za promet i veze Zastupničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH posjetili su danas BHRT gdje su s predstavnicima uprave, menadžmenta i sindikata razgovarali o teškoj financijskoj situaciji u tom javnom servisu.

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović upoznao je parlamentarce da je blokada računa svakodnevna prijetnja, koja može potpuno obustaviti rad te medijske kuće.

Od tematske sjednice dvaju nadležnih povjerenstava oba doma Parlamentarne skupštine BiH očekuje se da iznađu hitno rješenje pitanja finaciranja BHRT-a i druga dva javna servisa.

Predsjedatelj Povjerenstva Momčilo Novaković izrazio je uvjerenje da pravac rješavanja nagomilanih problema može odrediti najavljena tematska sjednica, koja će biti posvećena situaciju na BHRT-u i problemima financiranja javnih RTV servisa.

Jedna od ideja je da se iznađe neko privremeno rješenje kojim bi se spriječio kolaps javnog servisa i do kraja godine usvojilo cjelovito rješenje za dugoročno i stabilno financiranje javnih RTV servisa, priopćeno je danas iz BHRT-a.

Ključne riječi
rtv

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?