Bušić održala konzultacije s Brkićem

Hrvatska ima posebnu odgovornost prema BiH

busic, brkic
21.01.2017.
u 15:25

Istaknuta je snažna potpora europskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, pri čemu će Republika Hrvatska nastaviti pružati političku, tehničku i stručnu pomoć.

Državna tajnica za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Hrvatske Zdravka Bušić održala je političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josipom Brkićem, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske. 

Na sastanku je razmotren široki spektar bilateralnih odnosa. Državna tajnica je naglasila kako Republika Hrvatska ima posebnu odgovornost prema Bosni i Hercegovini kao prvi EU susjed, potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma te zbog hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. 

Gospodarska suradnja ocijenjena je iznimno značajnim segmentom međusobnih odnosa te ju je važno dodatno poticati i proširiti njezin opseg. U tom smislu, poseban značaj i važnost ima daljnje infrastrukturno povezivanje i prekogranična suradnja, kao i nastavak jačanja kulturne i znanstvene suradnje.
 
Istaknuta je snažna potpora europskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, pri čemu će Republika Hrvatska nastaviti pružati političku, tehničku i stručnu pomoć.
 
Obostrano je izražena spremnost za nastavkom suradnje u pronalaženju modaliteta i mehanizama za rješavanje otvorenih pitanja, ističe se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?