zabrinutost zbog fizičkog napada

Hrvatska uručila prosvjednu notu BiH zbog napada na hrvatske svatove u Posavini

08.11.2022.
u 13:58

U noti se navodi zabrinutost zbog fizičkog napada uz prijetnju oružjem na pripadnike hrvatskog naroda u BiH, državljane Republike Hrvatske i simbole hrvatskog naroda u BiH

Hrvatski veleposlanik Ivan Sabolić je danas uručio prosvjednu notu na ruke pomoćnika ministra vanjskih poslova BiH Frane Planinića.

U noti se navodi zabrinutost zbog fizičkog napada uz prijetnju oružjem na pripadnike hrvatskog naroda u BiH, državljane Republike Hrvatske i simbole hrvatskog naroda u BiH, koji se dogodio 30.10.2022 u mjestu Lončari na magistralnoj cesti Tuzla –Orašje (područje entiteta Republika Srpska), prenosi HMS.

U diplomatskoj noti se dodatno ističe da su ovaj i slični napadi neprihvatljivi izraz javnog raspirivanja nacionalne mržnje, razdora i netrpeljivosti među konstitutivnim narodima u Bosni i Hercegovini, te pozivaju nadležne institucije u Bosni i Hercegovini da osude i sankcioniraju ovaj nacionalnom mržnjom motiviran događaj.

Ključne riječi

Komentara 2

DA
damascus
14:40 08.11.2022.

Hrvati u BiH su kontitutivni narod i mogu korisstiti svoju nacionalu zastavu a ako žele i zastavu matične države Hrvatske, kao i Srbi svoje a muslimani stalno nose Turske zastave iako nisu Turci.

LO
lokve
14:26 08.11.2022.

valjda postoji zakon o korištenju zastava u koloni vozila potrebno je utvrditi da li su ga svatovi prekršili, jer u Hrvatskoj se ne mogu vijoriti ni zastave BiH ni Srbije kako ko poželi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?