Čitluk

Humanitarna akcija ‘Frizeri u Udruzi Susret’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
18.03.2016.
u 11:00

Unatoč poteškoćama financijske prirode, čitlučka Udruga Susret, koja okuplja roditelje i prijatelje djece s posebnim potrebama s područja Brotnja, svojim je radom i brojnim aktivnostima u potpunosti opravdala svoje postojanje.

Naime, od svoga utemeljenja 2009. godine, ta čitlučka Udruga roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama okuplja mnogu djecu, njihove roditelje, brojne prijatelje i volontere, a vodstvo i članovi Skupštine te Udruge vrlo aktivno sudjeluju u raznim akcijama prikupljanja sredstava za potrebe Udruge, s ciljem olakšavanja života djeci s posebnim potrebama i njihovim obiteljima.

Financijske poteškoće

Premda na području općine Čitluk ima više djece s posebnim potrebama, Udruga Susret trenutačno skrbi o 24 djece s posebnim potrebama, a i ostalim su vrata Udruge Susret otvorena ako to žele njihovi roditelji.

Dakle, 24 djece trenutačno koristi usluge Udruge Susret i svakodnevno ih specijalizirano vozilo s kućnog praga prevozi u dnevne boravke i posebne škole u Mostar ili na edukativne radionice u Čitluk i natrag.

Taj prijevoz s gorivom i plaćom vozača, bez amortizacije, servisa vozila i registracije, Udrugu košta 4700 konvertibilnih maraka mjesečno, što samo dijelom, u iznosu od 2500 konvertibilnih maraka, podmiruje općina Čitluk. Zato Udruga roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama Susret treba zaraditi novac kako bi platila ostatak troškova prijevoza, a u tomu joj pomažu dobri i plemeniti ljudi.

Sama djeca na edukativnim radionicama s volonterima izrađuju, a zatim i prodaju uskrsne i božićne ukrase i krunice te tako osiguravaju dio sredstava za rad Udruge.

Humanitarna akcija

Kako bi financijski pomogli rad Udruge Susret, nedavno su frizeri s područja općine Čitluk pokrenuli vrlo zanimljivu i hvale vrijednu akciju pod nazivom “Frizeri u Udruzi Susret”, u sklopu koje su velikodušno odlučili jednom mjesečno u radionici Udruge Susret svojim mušterijama uređivati kosu, a dobrovoljne priloge korisnika te usluge darovati za potrebe Udruge.

Odmah su im se u tom pridružili i čitlučki kozmetičari(ke) kako bi pružanjem kozmetičkih usluga Brotnjacima i oni pomogli djeci s posebnim potrebama.

Prošlog mjeseca već je održana jedna takva akcija, a u srijedu poslijepodne i druga u kojoj je sudjelovalo petnaestak frizera i kozmetičara iz cijele općine Čitluk.

Treba reći da su svojom hvale vrijednom odlukom, jednom mjesečno raditi za potrebe štićenika čitlučke Udruge roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama Susret, čitlučki frizeri i kozmetičari još jednom na djelu pokazali kako imaju veliko i plemenito srce i nesebično razumijevanje za potrebite kojima i tom akcijom žele pokazali da nisu zaboravljeni te da još ima dobrih ljudi koji misle o njima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije