Prodajni lanac autodijelova

Ilija Tokić: Uz puno rada i truda danas smo lideri na tržištu RH

02.12.2015.
u 07:00

Samo u 2015. Tokić je uveo novitete kao što je Tokić program vjernosti, call centar, ali i proširio ponudu na moto i teretni program Počeci su bili jako teški, prvo smo imali dućan od 35 četvornih metara i skladište u garaži. I obitelj je pomagala...

- Počeci su bili jako teški. Prvo smo imali mali dućan od 35 četvornih metara i skladište u garaži. Uključio sam obitelj i svi su pomagali. Uz puno rada i truda danas smo lideri na hrvatskom tržištu, govori za Večernji list BiH Ilija Tokić, podrijetlom iz Rakitna, vlasnik najvećeg prodajnog lanca autodijelova u Hrvatskoj koji je za vikend proslavio 25. rođendan. Uz sve to, proslavljen je i 60. rođendan Ilije Tokića i njegovih sretnih i uspješnih 30 godina braka. Čak je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala kako je fantastično to što postoje u RH tvrtke poput Tokićeve.

- Zapošljavamo 330 ljudi, samo ove godine otvorili smo 65 novih radnih mjesta te, uz rast od 15 do 20 posto proteklih godina, ove godine on će iznositi više od 25 posto. Osvojili smo hrvatsko tržište, a sad idemo dalje u Europu. Ciljevi su nam realni i izvedivi, kazao je za "Večernjak" Ilija Tokić. Tokić autodijelovi imaju 180 tisuća različitih artikala i više od 170 inozemnih dobavljača. Uselili su se i u veliki centar od 22.000 m2... Sve je to bio razlog da se jubilej(i) proslave sa stilom.

- Sve je prošlo u miru i s blagoslovom, a vjerujem da će takve biti i godine pred nama, kazao je Ilija Tokić koji u ozbiljniji posao planira više uključiti djecu, a on će nadzirati carstvo koje je teškim i vrijednim radom stekao.

Proširenje programa

Najveći prodajni lanac autodijelova u Hrvatskoj je, kao što smo spomenuli, svoj put počeo u poslovnici od 35 četvornih metara smještenoj u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu. U 2014. tvrtka Tokić imala je promet veći od 314 mil. kuna. Samo u 2015. Tokić je uveo novitete kao što je Tokić program vjernosti (Tokić kartica), call centar, ali i novost u proširenju ponude i asortimana na moto i teretni program. Kao vrhunac proslave 25 godina tvrtke Tokić organiziran je sajam i prigodni domjenak "Tokić - 25 godina s vama" u novom logističko-distributivnom centru u Sesvetama na kojem je novitete iz autoindustrije predstavilo više od 70 najpoznatijih svjetskih dobavljača.

Posjetitelji su imali prigodu sudjelovati i na okruglom stolu o temi "E-mobilnost, električna vozila i autonomna vožnja" u sklopu Tokić edukacijskog centra koji je za ovu prigodu premješten u novi Tokićev LDC. Sudjelovali su Mate Rimac (Rimac automobili), prof. Josip Ćesić (FER), prof. Pero Škorput (FPZ) te ostali sudionici iz industrije uz moderiranje Marka Tomca.

Održano je izvlačenje dobitnika nagradne igre u kojoj je, od 150 nagrada, onu glavnu - škodu rapid spaceback osvojio Ivan Petah.

Prigodni domjenak

Veliko slavlje uveličao je i neslužbeni posjet predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović koja je njime počastila vlasnike, upravu, ali i sve djelatnike i posjetitelje događaja "Tokić - 25 godina s vama". Predsjednica je nakon obilaska sajma pogledala i kratki film "Tokić - 25 godina s vama", te se fotografirala s vlasnicima, zaposlenicima, djelatnicima i partnerima tvrtke Tokić.

Nakon zatvaranja sajamskog dijela uslijedio je večernji dio programa na kojem su do kasno u noć posjetitelje zabavljali klapa Intrade, Najbolji hrvatski tamburaši, Mate Bulić, Marko Perković Thompson, Miroslav Škoro, Allstars Band, Željko Pervan i dr. Osim dobavljača, kupaca i partnera tvrtke Tokić, na sajam i prigodni domjenak došli su brojni uzvanici iz javnog, poslovnog i političkog života iz Hrvatske i inozemstva.

Godine 2010. organiziran je prvi kućni sajam povodom dvadesetog rođendana tvrtke, a oko 7 tisuća posjetitelja koji su ovog vikenda posjetili znatno bogatiji i veći sajam i oko 250 inozemnih gostiju sami su svjedočili snazi i napretku tvrtke Tokić u posljednjih 5 godina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?