Mijo Krešić

Imamo obvezu intenzivno i kontinuirano poboljšavati sustav zaštite i spašavanja

mijo kresic
03.03.2016.
u 15:47

Analizirajući rezultate dosadašnjeg djelovanja možemo biti zadovoljni rezultatima, međutim, imamo obvezu nastaviti intenzivno i kontinuirano poboljšavati cjelokupan sustav zaštite, spašavanja te dizati razinu sigurnosti građana od prirodnih i drugih nesreća u Bosni i Hercegovini, kazao je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

To je izjavio povodom svečanosti održane u Sarajevu, kada je obilježen Dan zaštite i spašavanja Civilne zaštite BiH i Međunarodni dan civilne zaštite, javlja Fena. Istaknuo je da je također nužno jačati međusobnu suradnju struktura civilne zaštite na svim razinama u BiH.

- To podrazumijeva i prilagodbu djelovanja uspostavljenom mehanizmu koordinacije kao usuglašenom načinu nastupa BiH prema institucijama Europske unije, a pri tome uvažavati da različite razine vlasti u BiH imaju različite ustavne nadležnosti, pojasnio je Krešić.

Naglasio je da je jedan dio sredstava za reagiranje u slučajevima prirodnih i drugih nesreća osiguran kroz zakonska rješenja na razini entiteta i županija te na državnoj nrazini, kao i kroz projekte međunarodne pomoći.

Kako je rekao, BiH je ograničena u ovom segmentu jer je vrlo često potrebno izdvojiti sredstva za prevenciju, ali investicije za tako nešto često izostanu.

Međutim, Krešić je mišljenja da je uspostavljena adekvatna struktura za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća te da u skladu s ekonomskom i financijskom moći, uspijevaju odgovoriti na izazove koji se pojavljuju.  

Ovom prilikom ministar Krešić je, u skladu s Odlukom Ministarstva sigurnosti BiH, dodijelio priznanja pojedincima i organizacijama koji su u proteklom razdoblju dali značajan doprinos u razvijanju sistema zaštite i spašavanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?