Čović i Schalkwyk

Intenzivirati suradnje s Južnoafričkom Republikom putem ekonomske i trgovinske suradnje

covic
25.02.2016.
u 16:54

BiH na svom reformskom putu ima namjeru nastaviti graditi prijatelјske odnose i u budućnosti, rekao je Čović

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović primio vjerodajna pisma novoimenovanog nerezidentnog veleposlanika Južnoafričke Republike u BiH, sa sjedištem u Atini, Marthinusa Christoffel Johannes Van Schalkwyka. 

Novoimenovani veleposlanik Južnoafričke Republike je na početku svečanosti predaje vjerodajnih pisama izrazio želјu da tijekom njegove četverogodišnje misije u BiH dođe do produblјenja i jačanja već izvrsnih odnosa BiH i Južnoafričke Republike.

Iako zemljopisno udalјene, dviju zemlјe veže bogata povijest, ali i posvećenost naroda i čelnika da se izgradi moderna i funkcionalna država. U tom smislu, izrazio je uvjerenost da će BiH pod ovim vodstvom biti uspješna na reformskom planu i u konačnici imati značajnu ulogu u EU.      

Čović je istaknuo važnost euroatlantskog puta kako bi se unaprijedio životni standard građana i izgradila sigurna i stabilna regija. BiH na svom reformskom putu ima namjeru nastaviti graditi prijatelјske odnose i u budućnosti, razvijajući sve vrste bilateralne i multilateralne suradnje od zajedničkog interesa i obostrane koristi. Istaknuta je opredijelјenost za intenziviranje suradnje s Južnoafričkom Republikom putem ekonomske i trgovinske suradnje, turizma, kao i intenziviranjem posjeta na visokoj i najvišoj razini.

Čović je poželio novoimenovanom veleposlaniku Južnoafričke Republike uspješnu misiju u BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije