sastanak

Ivanić- Belliard: Europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu

27.06.2017.
u 13:28

 Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primio je zamjenika generalnog tajnika za političke poslove - političkog direktora EEAS-a Jean-Christophea Belliarda koji boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, te je osvrnuvši se na nedavnu posjetu Briselu i sastanke s brojnim službenicima EU i NATO-a, ocijenio je kao vrlo uspješnu i istaknuo zadovoljstvo iskazanoj podršci europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

Belliard je istaknuo da je potrebno nastaviti pozitivan trend iz prethodne godine, koja je bila vrlo uspješna za  našu zemlju, i nastaviti s reformskim procesom koji bi donio napredak na svim poljima od suštinskog interesa za BiH.

Ivanić je rekao da u ovom trenutku postoji određeni zastoj na europskom putu BiH, te da je potrebno učiniti dodatne napore i ubrzati aktivnosti kako bi se ispunile obaveze preuzete reformskom agendom.

Sugovornici su se složili da europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu i da je potreban zajednički angažman kako bi se provele potrebne reforme na putu ka članstvu u Europskoj uniji, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sastanku je prisustvovao šef Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark.

Uime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića sastanku je prisustvovavala savjetnica Sanja Bazina - Crnokić, a uime člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića savjetnik Dževad Mahmutović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije