Predsjedatelj Predsjedništva

Ivanić: Institucije BiH ne treba prepustiti samo Bošnjacima

Mladen Ivanic srpski clan BiH Predsjednistva
Foto: Boris Ščitar
05.07.2015.
u 10:11

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas u Trebinju da je protiv toga da se predstavnici Srba iz Republike Srpske povuku iz rada Parlamentarne skupštine BiH i tako institucije BiH prepuste Bošnjacima.

Komentirajući poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika srpskim predstavnicima da se povuku iz rada parlamenta BiH dok se ne riješi slučaj zloupotrebe Parlamenta BiH od zastupnika koji su poslali pismo Općoj skupštini UN dajući “podršku” britanskoj rezoluciji o Srebrenici, Ivanić je rekao da su to institucije svih naroda i da on to ne bi činio.

“Mislim da su to institucije svih naroda i ne bih se povlačio, ali bih jasno upozorio na zloupotrebu koja se dogodila i mislim da tu, čak, ima elemenata krivične odgovornosti”, dodao je Ivanić.

Ivanić je novinarima rekao da nije za to da se institucije BiH prepuste bilo kom narodu, te ocijenio da bi tim povlačenjem Republika Srpska praktično prepustila drugima institucije BiH.

“Ne vidim naš nikakav motiv i interes za to, naprotiv, mi snažno trebamo insistirati na ustavnom pravu, a to je da je BiH kombinacija svih nas – Srba, Hrvata i Bošnjaka i da kada netko preuzima na sebe pravo progovoriti u ime BiH, to ne može biti jedan narod”, istakao je Ivanić.

Ivanić je naglasio da je sve moguće, pa i taj prijedlog predsjednika Srpske, ukoliko bi se nastavila praksa ovakve vrste i ako ne bi došlo do isprike.

Dvadeset pet zastupnika ZastupničkogPredstavničkog doma Parlamenta BiH uputilo je pismo glavnom tajniku UN Ban Ki Munu u kome su naveli da podržavaju britanski prijedlog rezolucije o Srebrenici.

Tim povodom je otvoreno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću uputio zastupnik Denis Bećirović u kojem, između ostalog, tvrdi da 25 zastupnika Zastupničkog doma predstavlja oko 60 odsto ovog doma./Srna/HMS/

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?