PLANIRAJU LETOVE ZA POVRATAK

Iz ministarstva otkrili koliko se Hrvata nalazi u Izraelu: 'Ne napuštajte svoje sigurno utočište'

08.10.2023.
u 16:35

Osiguranje repatrijacije državljana je trenutno prioritet. MVEP i Veleposlanstvo RH u Izraelu zajedno s izraelskom stranom, koja planira daljnje međunarodne letove, koordinira mogućnost prijevremenog prijevoza za državljane u najskorijem mogućem roku

Oko 180 Hrvata se nalazi trenutno u Izraelu, a  Ministarstvo vanjskih i europskih poslova intenzivno radi na pronalasku rješenja za repatrijaciju u Hrvatsku, poručili su sa Zrinjevca. U stalnom su kontaktu s hrvatskim državljanima. Situacija je vrlo izazovna i promjenjiva - putnički zračni promet u Tel Avivu je obustavljen, dok su prelasci preko graničnih prijelaza s Jordanom ograničeni.

Osiguranje repatrijacije državljana je trenutno prioritet. MVEP i Veleposlanstvo RH u Izraelu zajedno s izraelskom stranom, koja planira daljnje međunarodne letove, koordinira mogućnost prijevremenog prijevoza za državljane u najskorijem mogućem roku.
Ministarstvo preporuča hrvatskim državljanima da ne napuštaju svoje sigurno utočište dok se situacija ne stabilizira, te dok se ne pronađe mogućnost repatricije.

- Pozivamo naše državljane koji se trenutno nalaze u Izraelu da kontaktiraju Veleposlanstvo RH u Tel Avivu, ukoliko to već nisu učinili. Jednako tako, preporučamo im obvezno praćenje uputa Home Front Commanda , kao i uputa izraelske vojske IDF-a i lokalnih medija - kažu iz MVEP-a. Veleposlanstvo Hrvatske u Tel Avivu i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u stalnom su kontaktu s EU i međunarodnim partnerima te nastavljaju pratiti stanje na terenu, dodaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?