FINANCIJSKA POTPORA EU

Izaslanstvo EU posjetilo Graničnu policiju BiH

granična
22.02.2016.
u 16:27

Ravnatelj Granične policije (GP) BiH Zoran Galić, zamjenik ravnatelja Zijad Srabović, pomoćnik ravnatelja za organiziranje i operacije Slobodan Krstić primili su danas voditeljicu Odjela za pravosuđe, unutarnje poslove i reformu javne uprave Delegacije Europske unije u BiH Chloé Berger i programsku menadžericu Izaslanstva Brigitte Kuchar sa suradnicama, priopćeno je iz GP BiH.

 Razgovaralo se o budućim i projektima koji se provode uz financijsku potporu Europske unije godine, a u vezi s nadležnostima GPBiH.

 Istaknuto je kako je odobren projekt implementacije čitača registarskih tablica na graničnim prijelazima u BiH.

- Postojeća aplikacija za granične provjere, koju je GPBiH uz potporu Europske komisije uspostavio 2012. godine, u visokom postotku poboljšala je potražnu djelatnost ove policijske agencije bilo da je riječ o otkrivenim osobama ili dokumentima koje potražuju nadležna bh. tijela ili Interpol. Unapređenje aplikacije kojom će se automatski čitati registarske tablice dodatno će poboljšati potražnu djelatnost, te ubrzati promet ljudi i prijevoznih sredstava preko državne granice BiH, što je sukladno standardima EU - kazao je ravnatelj GPBiH Zoran Galić.

Na sastanku se razgovaralo i o provedbi drugih projekata u vezi s integriranim upravljanjem granice, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije