JUROSLAV BULJUBAŠIĆ

Iznenadno preminuo poznati splitski poduzetnik: Bio je jedan od najbogatijih Hrvata

08.06.2023.
u 17:42

Neslužbeno doznajemo kako je bio na brodu s obitelji na Sardiniji gdje je dobio moždani udar.

Ovog je četvrtka preminuo poznati splitski poduzetnik Juroslav Buljubašić u 63. godini života. Neslužbeno doznajemo kako je bio na brodu s obitelji na Sardiniji gdje je dobio moždani udar. 

Juroslav Buljubašić nosio je dugo epitet najbogatijeg Dalmatinca, a čak je ponio i nadimak SEM prema svojoj tvrtki Split Elektromont. Lakše je nabrojiti poslove kojima se nije bavio nego one kojima jest, a koji su bili većinom uspješni. Čovjek je to s brojnim prijateljima, a s njim je razgovarati, uvjerili smo se u intervjuu kojeg je dao Večernjem listu još 2020., doista lako, nevjerojatno se brzo nađe zajednički jezik.

Sredinom osamdesetih imao je tvrtku SEM (Split Elektromont) za montažu telefonskih centrala i uređaja. Spojio je prvi faks na ovim prostorima, prvi je počeo posao sa satelitskim antenama. Devedesetih je krenuo u posao s putničkim brodovima, a 1993. je povezao Split i Anconu. Kasnije su došli veći brodovi koji su plovili na prekooceanskim rutama. Imao je dva hotela, putničku agenciju, bio je osnivač Splitsko-dalmatinske banke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije