HOYT YEE I RADONČIĆ

Izuzetno važno stabiliziranje političkih prilika u BiH

Radončić  Yee
02.12.2015.
u 17:12

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić primio je danas u posjetu zamjenika pomoćnika državnog tajnika SAD za Europu i Aziju Briana Hoyta Yeea sa suradnicima.

Tijekom jednosatnog otvorenog razgovora obostrano je naglašena izuzetna važnost stabiliziranja političkih prilika u Bosni i Hercegovini, te značaj reformskog puta naše zemlje na putu euroatlanskih integracija, priopćeno je iz Press centra SBB-a.  

Visoki gost se posebno interesirao i naglasio važnost uspostave najvažnijih i najhitnijih prioriteta u jasnoj mapi na bh. putu reformi.

Također, naznačena je strateška važnost stvaranja povoljnije klime za strane investitore, vladavinu prava i pokazivanje praktične efikasnosti, a ne deklarativnih opredijeljenja, u provedbi velikog broja i iznimno važnih reformskih zahvata.

Radončić je ovom prilikom naglasio da je SBB ušao u koaliciju s SDA i drugim političkim strankama i da se ona temeljito i stabilno provodi u skladu s domaćim zakonskim procedurama.

SBB je, kao druga najjača stranka u FBiH, "istaknuo svoj kapacitet i čvrstu opredijeljenost da BiH sustigne regiju u privlačenju inozemnog kapitala i jačanja domaćeg gospodarskog sektora".

U tom kontekstu, sugovornici su istaknuli neminovnost reforme pravosudnog sektora, kao i one koje će omogućiti jeftiniju i efikasniju državnu upravu, drastično smanjiti prostor za sustavnu korupciju i omogućiti djelovanje pravne države što je preduvjet za sigurnost investitora i svih građana BiH.

Predsjednik SBB-a je iznio stav da se politički motiviranim zlorabama u pojedinim segmentima tužiteljstava ozbiljno ugrožava vladavina prava i nedopustivo ruše standardi neovisnog pravosuđa.

Hoy Yee je u ime američke vlade iznova potencirao već poznatu opredijeljenost SAD da, kao i do sada, višestruko i nesebično pomaže Bosni i Hercegovini na putu euroatlanskih integracija i uspostavljanju standarda koja će jačati njenu državnu, političku i ekonomsku stabilnost i neovisnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?