genijalni recept

Jedini desert koji ćemo praviti ovog ljeta - Kinder Bueno tart bez pečenja

Kinder Bueno
instagram
05.08.2023.
u 14:51

Neće vam trebati ništa osim miksera i kalupa, tako da ćete ovaj desert moći pripremiti i na ljetovanju

Iako češće pripravljamo slana jela, s vremena na vrijeme vrijedi se počastiti pravom bombom od deserta. Takav je i današnji recept koji smo pronašli na društvenim mrežama. A činjenica da se ne peče i da je gotov za 20-ak minuta znači da ćemo ga pripremati u svakoj prilici. Riječ je o Kinder Bueno tartu koji savršeno kombinira bogate okuse lješnjaka i čokolade, piše Fashion.hr.

Kao što smo već rekli, riječ je o desertu koji se ne peča tako da je priprema vrlo jednostavna. Neće vam trebati ništa osim miksera i kalupa, tako da ćete ovaj desert moći pripremiti i na ljetovanju. Ovaj genijalni recept za Kinder Bueno tart podijelila je Јelena Dosković koja na svom Instagram profilu gotovo svakodnevno objavljuje nove slatke recepte.


Podloga:

200 g mljevene plazme/petit keksa
100 g mljevenog pečenog lješnjaka
100 g otopljenog maslaca
120 ml mlijeka


Prvi sloj:

200 g Kinder Bueno kreme
100 g sitno sjeckanih pečenih lješnjaka


Drugi sloj:

250 g mascarpone sira
200 g Kinder Bueno kreme
200 ml slatkog vrhnja


Završni sloj:

100 g bijele čokolade
80 g mliječne čokolade
80 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Postupak je poprilično jednostavan kao što je prikazano u videu. Sve sastojke za podlogu pomiješajte, a dobivenu smjesu zatim utisnite u kalup za tart promjera 28 cm. Preko podloge premažite Kinder Bueno kremu i pospite sitno nasjeckanim lješnjacima. Kremu za drugi sloj dobit ćete tako da umutite mascarpone, slatko vrhnje i Kinder Bueno kremu. Dobivenu smjesu ravnomjerno razmažite. Za završni sloj čokoladu preko prelijte slatkim vrhnjem koje ste prethodno zagrijali do vrenja. Pričekajte minute da se čokolada počne topiti, umutite i prelijte preko tarta. Želite li da vaš tart izgleda posebno, predlažemo da ga dekorirate , čim drugim nego Kinder Bueno čokoladicama.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije