Iako češće pripravljamo slana jela, s vremena na vrijeme vrijedi se počastiti pravom bombom od deserta. Takav je i današnji recept koji smo pronašli na društvenim mrežama. A činjenica da se ne peče i da je gotov za 20-ak minuta znači da ćemo ga pripremati u svakoj prilici. Riječ je o Kinder Bueno tartu koji savršeno kombinira bogate okuse lješnjaka i čokolade, piše Fashion.hr.
Kao što smo već rekli, riječ je o desertu koji se ne peča tako da je priprema vrlo jednostavna. Neće vam trebati ništa osim miksera i kalupa, tako da ćete ovaj desert moći pripremiti i na ljetovanju. Ovaj genijalni recept za Kinder Bueno tart podijelila je Јelena Dosković koja na svom Instagram profilu gotovo svakodnevno objavljuje nove slatke recepte.
Podloga:
200 g mljevene plazme/petit keksa
100 g mljevenog pečenog lješnjaka
100 g otopljenog maslaca
120 ml mlijeka
Prvi sloj:
200 g Kinder Bueno kreme
100 g sitno sjeckanih pečenih lješnjaka
Drugi sloj:
250 g mascarpone sira
200 g Kinder Bueno kreme
200 ml slatkog vrhnja
Završni sloj:
100 g bijele čokolade
80 g mliječne čokolade
80 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Postupak je poprilično jednostavan kao što je prikazano u videu. Sve sastojke za podlogu pomiješajte, a dobivenu smjesu zatim utisnite u kalup za tart promjera 28 cm. Preko podloge premažite Kinder Bueno kremu i pospite sitno nasjeckanim lješnjacima. Kremu za drugi sloj dobit ćete tako da umutite mascarpone, slatko vrhnje i Kinder Bueno kremu. Dobivenu smjesu ravnomjerno razmažite. Za završni sloj čokoladu preko prelijte slatkim vrhnjem koje ste prethodno zagrijali do vrenja. Pričekajte minute da se čokolada počne topiti, umutite i prelijte preko tarta. Želite li da vaš tart izgleda posebno, predlažemo da ga dekorirate , čim drugim nego Kinder Bueno čokoladicama.