posjet Srbiji

Jelač: Ima mjesta za još bolju suradnju oružanih snaga BiH i Srbije

os bih
07.09.2016.
u 17:23

Jelač je rekao da je suradnja u odgovoru na zajedničke prijetnje u vidu elementarnih nepogoda već potvrđena, izražavajući nadu da će takva ostati i ubuduće

Izaslanstva Oružanih snaga BiH predvođena generalom Antom Jelečem sastala se danas u Beogradu s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije  generalom Ljubišom Dikovićem.

Tijekom razgovora razmijenjene su aktualne informacije o stanju i težišnim aktivnostima OS, izvršena analiza dosadašnje plodne bilateralne suradnje, a razgovarano je i o aktivnostima i inicijativama vojne regionalne suradnje, kao i o nastavku i unapređenju svih aspekata suradnje oružanih snaga dviju zemalja u budućnosti.

 – Surađivali smo i u prošlosti, surađujemo i sada, i ima mjesta za još bolju suradnju. Obrazovanje i školovanje, na svim razinama školovanja i usavršavanja, je nešto što nas od osnivanja Oružanih snaga BiH prati, a kroz razvoj naše suradnje i prijateljskih odnosa i razvoj sposobnosti u vojskama obje zemlje. To smo proširili i na mirovne operacije, deminiranje i rješavanje viškova naoružanja i streljiva – naglasio je general Jeleč, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Dodao je da je suradnja u odgovoru na zajedničke prijetnje u vidu elementarnih nepogoda već potvrđena, izražavajući nadu da će takva ostati i ubuduće.

– Suradnja s Oružanim snagama BiH je u stalnom usponu u posljednjih nekoliko godina i dostigla je visoku razinu razumijevanja i povjerenja u ono što zajednički radimo i stvaramo. Ona se, prije svega, manifestira u vidu zajedničkog školovanja kadra i u BiH i u Srbiji, korištenju kapaciteta za razvoj sposobnosti naših rodova i službi kao što su Centar ABHO, baza „Jug“, Centar za obuku logistike u Vojsci Srbije, kao i Centar za razminiranje u Butmiru ili Združeni centar za multinacionalne operacije u Sarajevu – naglasio je general Diković.

Dodao je da se ulažu zajednički napori na rješavanju problema viška streljiva kojim su opterećene obje zemlje. 

Zaključeno je da OSBiH i Vojska Srbije nemaju otvorenih i neriješenih pitanja i da će se učiniti sve što je neophodno da se zajednička suradnja nastavi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije