SIP podijeljen

Još bez odluke o izborima u Stocu, čekaju se dokumenti

25.10.2016.
u 07:00

U Glavnom centru za brojenje Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) jučer je okončan proces ponovnog brojenja glasačkih listića s 52 biračka mjesta u 26 izbornih jedinica, i to negdje za sve političke subjekte i obje razine, a negdje samo po kandidatima unutar jednog političkog subjekta samo za jednu razinu vlasti. 
Središnje izborno povjerenstvo je nakon toga donijelo odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora. SIP BiH naložio je brojenje glasačkih listića s dva biračka mjesta u općini Kneževo i jednog biračkog mjesta u Posušju.
Središnje izborno povjerenstvo BiH dostavilo je istodobno podneske Žalbenom odjelu Suda BiH tijekom jučerašnjeg dana. Odbačene zahtjeve SIP BiH je razmotrio i nije bilo osnova da se po službenoj dužnosti naloži ponovno brojenje ovih listića. Ni tijekom jučerašnjeg dana Središnje izborno povjerenstvo nije donosilo nikakve odluke glede poništavanja izbornog procesa u Stocu, kao ni o određivanju novoga nadnevka kada bi se trebali ponoviti izbori koji su prekinuti u teškom nasilju 2. listopada, što je jedini takav slučaj u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. 

Ključne riječi
SIP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije