direktor Agencije za statistiku

Jukić: Rezultati popisa bit će objavljeni 1. srpnja

Velimir Jukic
14.06.2016.
u 07:50

Jukić je kazao kako je njegova odluka o utvrđivanju jedinstvene metodologije za obradu podataka popisa stanovništva u skaldu sa zakonom, međunarodnim standardima i preporukama IMO tima

Obrada podataka je pri kraju i rezultati popisa stanovništva bit će objavljeni 1. srpnja ove godine izjavio je direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić, javlja HMS.
 
Jukić je sudjelujući u emisiji “Pošteno” Federalne televizije kazao kako je njegova odluka o utvrđivanju jedinstvene metodologije za obradu podataka popisa stanovništva u skaldu sa zakonom, međunarodnim standardima i preporukama IMO tima.
 
S tom tvrdnjom složio se i zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, dok su srpski dužnosnici, zastupnik SNSD-a u Parlamentu BiH Lazar Prodanović i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarovi (SDS) tvrdili suprotno - da je Jukić svojom odlukom prekšio više odredbi zakona o popisu stanovništva.
 
Šarović je kazao kako bi bilo najbolje da Jukić povuče svoju odluku.
 
Podsjetimo, sporno je 196.000 popisnica, odnosno državljana BiH, koji rade, ili se školuju u inozemstvu, a tek povremeno dolaze u BiH. Oni će prema usvojenoj metodologiji biti tretirani kao rezidentni stanovnici, čemu se vlasti RS protive. 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije