haag

Karadžiću odobreno dodatnih 30 dana za žalbu na presudu

karadzic
15.06.2016.
u 19:43

Haaškom osuđeniku Radovanu Karadžiću odobreno je dodatnih 30 dana za podnošenje žalbe na presudu, kojom je u ožujku osuđen na 40 godina zatvora, priopćeno je danas iz Haaga.

To je odluka Žalbenog vijeća Mehanizma za međunarodne krivične tribunale u Haagu, kojom je kao krajnji rok za podnošenje žalbe određen 22. srpnja, umjesto 22. lipnja koji je Mehanizam prvobitno odredio kao datum.

Na taj način djelomično je odobren zahtjev koji je Karadžićev pravni tim podnio 20. svibnja sudskom Mehanizmu, a u kojem je zatraženo dodatnih 90 dana za podnošenje žalbe na presudu, prenosi Tanjug.

U podnesku dostavljenom Mehanizmu 20. svibnja koji je potpisao član pravnog tima savjetnika Karadžića, Piter Robinson, navedeno je da je zbog "neadekvatnih resursa koji su na raspolaganju timu odrane, nemoguće podnijeti smislenu žalbu do 22. lipnja".

Karadžiću je 21. travnja odobren rok od 60 dana za podnošenje žalbe i taj period ističe 22. lipnja. 

Haaški tribunal je 24. ožujka osudio Karadžića na 40 godina zatvora, pošto ga je Sudsko vijeće proglasilo krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca i brojne ratne zločine u sedam općina.

Predsjednik Haaškog tribunala Teodor Meron imenovao je u travnju suce Žalbenog vijeća u slučaju Karadžić, prenose agencije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?