Kiseljak

Kiseljačke mažoretkinje pripremaju se za prvenstvo Federacije BiH i nastup na Večernjakovu pečatu

07.04.2016.
u 07:00

Kiseljačke se mažoretkinje ovih dana užurbano pripremaju za 14. prvenstvo Federacije BiH koje će se 1. svibnja održati u Grudama. Ovom prigodom predstavit će se ukupno 120 djevojčica i djevojaka iz tima “ljubičanstvenih”. Natjecat će se u svim dobnim skupinama, od kadetkinja do juniorki, s različitim pomagalima, od štapa do pom-pona, skupno, u duetu i pojedinačno, piše Večernji list BiH.

Najmlađi sastav “Mrvice”, mlađe kadetkinje, kao i djevojke iz područnih odjela iz Lepenice, Brnjaka i Brestovskog nastupaju u show programu.

Natjecateljske koreografije već su spremne, a zahvaljujući Ministarstvu obrane, “ljubičanstvene” su dobile i prikladan prostor za pripreme u vojarni “Mato Lučić Maturica” u Kiseljaku. Ministarstvo obrane je među brojnim institucijama koje potpomažu rad Udruge kiseljačkih mažoretkinja. Među njima je i Općina Kiseljak. Zahvaljujući toj potpori, uspjele su osigurati i potrebnu opremu za nastup.

Uz materijalnu, kiseljačke mažoretkinje uživaju i potporu brojnih Kiseljačana koji ih prate na natjecanjima. - Osim roditelja, veliku potporu pružaju nam i naši navijači iz Kiseljaka koji su među najbrojnijim na natjecanjima na kojima sudjelujemo. Prošle ih je godine na Prvenstvu bilo oko 200 - kazala je Valentina Vidović, predsjednica Udruge kiseljačkih mažoretkinja. Ona naglašava kako su Uprava i djevojke zadovoljne dinamikom priprema, a uvjerena je kako, uz uloženi trud i rad, ni rezultati neće izostati. - Motivacije nam ne nedostaje. Cure jedva čekaju otplesati svoje dvije minute. Ostalo prepuštaju sucima - zaključuje Valentina Vidović.

Za “ljubičanstvene” ni nakon Gruda nema odmora. Čeka ih ljetna turneja, a, vjeruju, i Europsko prvenstvo.

Kiseljačke mažoretkinje, uz brojne druge iz Federacije BiH, nastupit će u ponedjeljak na najvećem društvenom događaju u BiH u programu manifestacije “Večernjakov pečat”, izbor za Osobu 2015. godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije