U SLAST!

Kombinaciji čokolade i malina teško je odoljeti: Donosimo recept za tart koji može biti zvijezda uskrsnog stola

15.04.2022.
u 09:32

Rijetko tko će odolijeti kombinaciji čokolade i ukusnog voća, a kako ih kombinirati u tartu, zna Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola

Kombinaciji čokolade i voća poput malina, jagoda i šumskog voća teško je odoljeti pa je super ideja takav desert poslužiti i na uskrsnom stolu. Kako ove sastojke uklopiti u super-ukusni tart, zna Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola. U njezinim smo slatkim receptima uživali već nebrojeno puta, a danas je s nama podijelila recept za čokoladni tart s malinama kojeg donosimo u nastavku.

Sastojci za tijesto:

- 260 g brašna (pola oštro, pola mekano)

- 100 g maslaca

- 1/4 šalice od 2 dcl šećera ili cca 30 g

- 1 žumanjak

- 3 žlice ledeno hladne vode

- 1 žličica cimeta

Sastojci za kremu:

- 250 g tamne čokolade

- 200 ml slatkog vrhnja

- 25 g maslaca

- prstohvat soli

- maline ili neko drugo voće

Priprema:

Pomiješajte brašno, šećer i cimet. Dodajte umućeni žumanjak, na kockice narezan maslac i vodu te brzo umijesite tijesto.

Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku minimalno pola sata. Zatim ga razvaljajte na veličinu malo veću od kalupa i rukama ga utisnite u namašćeni kalup.

Višak tijesta odrežite nožem. Na tijesto stavite papir za pečenje kojeg prekrijte grahom ili rizom. Tako pecite na 180°C otprilike 20 minuta.

Za čokoladnu kremu slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, dobro promiješajte da se čokolada otopi i na kraju umiješajte kockicu maslaca. Izlijte po ohlađenom tijestu i ostavite da se dobro ohladi. Na kraju dodajte voće po želji!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?