donesena odluka

Konstituirajuća sjednica NSRS 15. studenoga

11.11.2022.
u 14:09

Predstavnici parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske na današnjem sastanku zakazali su za utorak, 15. studenoga konstitutivnu sjednicu novog, jedanaestog saziva, s početkom u 12 sati.

Predstavnici SNSD, SDS, PDP, SP, DEMOS, US, Za pravdu i red, DNS, NPS, SPS i Pokreta za državu u NSRS odlučili su da, u skladu s Poslovnikom Narodne skupštine, prvom sjednicom, do izbora novog predsjednika, predsjedava najstariji narodni zastupnik Nataša Radulović, uz pomoć generalnog tajnika Narodne skupštine Nebojše Zgonjanina i tri najmlađa narodna zastupnika iz tri političke stranke s najvećim brojem mandata Anje Ljubojević, Aleksandra Trninića i Nebojše Drinića.

Na sastanku je usvojen prijedlog dnevnog reda sjednice na kojem je konstituiranje radnog predsjedništva; izbor Povjerenstva za izbor i imenovanje; razmatranje i usvajanje izvješća Povjerenstva za izbor i imenovanje o mandatima narodnih zastupnika; polaganje svečane prisege zastupnika te izbor predsjednika NSRS.

Također je predviđeno i razmatranje Prijedloga odluke o broju potpredsjednikā NSRS; izbor potpredsjednika NSRS; imenovanje glavnog tajnika i zamjenika glavnog tajnika. 

Predloženi dnevni red predviđa i polaganje svečane zakletve člana Predsjedništva BiH iz RS; Polaganje svečane zakletve predsjednika i potpredsjednikā RS; kao i pokretanje inicijative za izbor izaslanika iz ovog entiteta u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i pokretanje inicijative za izbor izaslanika u Vijeće naroda RS.

Na sastanku je usvojen prijedlog odluke po kojoj bi Narodna skupština u jedanaestom sazivu trebala imati četiri potpredsjednika. Također, usvojen je prijedlog zaključka o pokretanju inicijative za izbor izaslanika iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i prijedlog zaključka o pokretanju inicijative za izbor delegata u Vijeće Naroda RS.

Utvrđen je broj mjesta u radnim tijelima koja pripadaju pojedinim zastupničkim klubovima, odnosno zaastupičkim grupama - priopćeno je iz NSRS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?