SAMO POLAKO

Koristite se ovim trikovima i smanjite stres oko blagdanskog pospremanja doma

shutterstock
16.12.2020.
u 07:18

Usredotočite se na zadatke za koje ste sigurni da ih lako možete izvršiti.

Mnogi se prije blagdana odluče na pospremanje i čišćenje cijelog doma, ali to često zna biti jako stresno i naporno. Očistiti cijelu kuću ili stan u kratkom vremenu nije jednostavno, pogotovo kada sami sebi zadate velike planove i očekivanja.  Bailey Carson, voditeljica aplikacije za čišćenje Handy, podijelila je nekoliko savjeta za blagdansko pospremanje - bez stresa, prenosi Real Simple. 

Usredotočite se na velike stvari

Prvo krenite od onih stvari koje vam stvaraju najveći stres, riješite se hrpe nereda i tek onda krenite dalje, na sitnice. Imat ćete osjećaj da ste već pola posla odradili. Također, umjesto da krenete s raspremanjem ormara, prvo pospremite nered koji je vani i koji se vidi.

Odredite prioritete

Nakon toga, krenite od onih prostorija u kojima provodite najviše vremena poput kupaonice, dnevnog boravka i kuhinje, savjetuje Carson. Drugim riječima, spavaće sobe pospremite ako imate još vremena. Ako ne, ostavite to za period kada prođu blagdani.

Zatražite pomoć

Ako nemate puno vremena i ne možete sve stići sami, tražite i druge članove obitelji da se uključe. Isto tako, ako znate da ćete raditi prekovremeno i da nikako nećete stići, možete pozvati servis za čišćenje.

Organizacija

Napravite dobar plan što ćete i kada raditi. Čišćenje zahtjeva puno vremena, a ne želite valjda provesti cijeli vikend s krpom u rukama i na kraju biti još više umorni nego na kraju radnog tjedna. Odredite si kada ćete očistiti kupaonicu, kada ormare, prozore... Nemojte si stvarati stres niti osjećati pritisak da baš sve morate sada napraviti, u samo nekoliko dana. Umjesto toga, usredotočite se na zadatke za koje ste sigurni da ih lako možete izvršiti, upozorava Carson. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije