DOBRO JE ZNATI

Kosa može dulje izgledati čisto bez pranja uz zgodne trikove

kosa
shutterstock
25.08.2022.
u 10:34

Kad perete kosu, šamponirate je dva puta kako biste je dobro oprali - stavite šampon, protrljajte, isperite pa opet nanesite šampon

Za početak, nabavite dvije četke za kosu pa jednu koristite prije pranja kose, a drugu nakon. Naime, kad se češljate istom četkom tada se prljavština i masnoća, koje su se na nju uhvatile dok je kosa bila prljava, prelaze na čiste vlasi. Frizeri imaju trik, a to je da namoče malo četku prije češljanja.

Neka četke budu različite tako da znate koja je koja ili ih nekako označite. Također, svakih nekoliko tjedana operite ih u toploj vodi uz dodatak šampona za kosu, piše 24sata.hr.

Kosu šamponirajte dva puta

Kad perete kosu, šamponirate je dva puta kako biste je dobro oprali - stavite šampon, protrljajte, isperite pa opet nanesite šampon. Na ovaj način će dulje ostati čista jer ćete iz nje ukloniti više prljavštine.

Posegnite i za šamponom za suho pranje

- Možda se ovaj način čini čudnim, ali nanesite suhi šampon kad vam je kosa čista i suha. Lagano posipanje vlasi njime pomoći će da se masnoće ne lijepe toliko za njih. Osim toga, to kosi daje čvrstoću i doprinosi tome da frizura duže traje - objasnili su stručnjaci na portalu americansalon.com.

Nakon što nanesete šampon za suho pranje, ispušite ga malo sušilom za kosu, savjetuju.

Pripazite i kako nanosite regenerator

- Prilikom nanošenja regeneratora izbjegavajte stavljati ga na korijen vlasi. Svojim klijentima govorimo da ga na kosu nanose od visine ušiju prema dolje, jer se korijen sam prirodno hidratizira - kažu.

Postoji još jedan trik

Kozmetički papirići namijenjeni uklanjanju viška masnoće s lica, pomažu i na kosi. Blago prođite njime po kosi, od korijena prema vrhovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije