Prijedlog GP BiH:

Kraće trajanje temeljne obuke za buduće generacije kadeta

obuka
28.01.2016.
u 12:46

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik ravnatelja Zijad Srabović i pomoćnik ravnatelja za organiziranje i operacije Slobodan Krstić sastali su se u četvrtak u Mostaru s ravnateljem Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Brankom Vukojom, pomoćnikom ravnatelja za obuku Elvirom Velićem i voditeljicom Odsjeka za izradu i praćenje nastavnih planova i programa, istraživanje, izdavačku i knjižničarsku djelatnost Minjom Klarić.

Na sastanku je bilo riječi o izmjenama i dopunama Pravilnika o trajanju temeljne obuke i obvezama kadeta tijekom obuke te Nastavnog plana i programa temeljne obuke kadeta Granične policije I. i II. razina.

Predstavnici Granične policije BiH predložili su skraćenje trajanja temeljne obuke za buduće generacije kadeta GP BiH s obzirom na potrebu žurnog rješavanja problema nedostatka policijskih službenika. Prema Pravilniku o unutarnjoj sistematizaciji, GP BiH nedostaju 564 policijska službenika.

Tema sastanka bila je i školovanje trenutne generacije 120 kadeta GP BiH koji bi ubrzo trebali završiti temeljnu obuku. Nakon uspješno okončane obuke, kadeti će biti primljeni na probni rad u trajanju od 12 mjeseci, a od dana osnivanja radnog odnosa bit će obvezni ostati u radnom odnosu u Graničnoj policiji BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije