HEA

Kreiran set dokumenata iz oblasti razvoja visokog obrazovanja

studenti
05.07.2016.
u 14:56

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta (HEA) izradila je nove dokumente iz oblasti razvoja i osiguranja kvaliteta u visokom obrazovanju.

- Riječ je o četiri dokumenta, kriterijima za akreditaciju studijskih programa, odluci o normama kojima se utvrđuju minimalni standardi u oblasti visokog obrazovanja, te preporukama o procedurama za osnivanje i zatvaranje visokoškolskih ustanova, prestrukturiranje studijskih programa, kao i preporukama o kriterijima za licenciranje visokoškolskih ustanova i studijskih programa - priopćeno je iz Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta. 

Ovi dokumenti predstavljaju rezultat razvojnih planova Agencije u oblasti akreditacije u BiH, prije svega studijskih programa te dio su novog sustavnog pristupa Agencije u osnaživanju preporuka nadležnim ministarstvima obrazovanja u BiH.

Dokumenti su upućeni u javne konzultacije nakon čega će biti izrađeni njihovi finalni prijedlozi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije