na marginama Summita u Tirani

Krišto izvijestila Koopmana o pozitivnom napretku BiH u ispunjenju kriterija za otvaranje pregovora s EU

28.02.2024.
u 20:14

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je, na marginama Summita Ukrajina-Jugoistočna Europa u Tirani, s generalnim direktorom Glavnog direktorata Europske komisije za susjedsku politiku i proširenje Gertom Jan Koopmanom o europskom putu Bosne i Hercegovine.

Predsjedateljica Krišto je izvijestila generalnog direktora Koopmana o pozitivnom napretku Bosne i Hercegovine u ispunjenju kriterija za otvaranje pregovora sa EU, posebno u vezi s dvije aktualne teme - Plana rasta za zapadni Balkan i Plana ekonomskih reformi.

Predsjedateljica je kazala da je Radni tim, u suradnji sa EU Delegacijom, pripremio tematske sastanke po oblastima, na kojima je obavio dodatne konzultacije između BiH i Europske komisije posebno u oblastima Vladavina prava i Poslovno okruženje. Izrazila je zadovoljstvo kvalitetom razgovora i komunikacije između institucija BiH i predstavnika EK o trenutnom stanju procesa kad je BiH u pitanju.

- Izvjestila je, kako je Vijeće ministara na današnjoj telefonskoj sjednici, usvojilo Program ekonomskih reformi 2024. - 2026. godine, fokusiran na ispunjavanje obveza Bosne i Hercegovine na europskom putu. Radi se o paketu strukturnih reformi koje trebaju dati odgovor na globalne trendove, ubrzati konvergenciju BiH sa zemljama EU-a i riješiti preostale naslijeđene strukturne izazove - priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije