U KOSAČI, 10. LIPNJA

Maturalna izložba Srednje škole likovnih umjetnosti iz Mostara

09.06.2022.
u 13:04

Maturanti Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara predstavit će svoje završne maturalne radove na izložbi koju sa svojim profesorima – mentorima priređuju u Galeriji kraljice Katarine Kosače u petak, 10. lipnja s početkom u 19 sati.

Ta srednja škola koja upravo proslavlja svoj 26. rođendan iznjedrila je ove godine generaciju od sedam maturanata koji su pohađali smjerove slikarski, grafički i kiparski dizajn.

Maturalne će radove predstaviti u Kosači maturanti generacije 2021./2022. - slikarskog dizajna pod mentorstvom prof. Darija Pehara, kiparskog čiji je mentor prof. Ilija Kegelj te grafičari uz njihova mentora prof. Ivana Križanca. Bit će izloženo tridesetak radova rađenih u različitim likovnim tehnikama.

 Posljednje pripreme maturanata pred izložbu pod budnim okom mentora

 

Maturanti nam kažu, nije im bilo lako, ponajprije što su jedan dio školovanja proveli u pandemijskim uvjetima i na online nastavi, što je jako zahtjevno s obzirom na njihove stručne predmete. No sa svojim profesorima nisu odustajali i izrasli su u prave umjetnike. Većina njih želi nastaviti školovanje na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu, ali i u inozemstvu.

Kroz četverogodišnje srednjoškolsko obvrazovanje vodile su ih tri razrednice Andrea Vukić, Anđela Bukovac i Martina Šarčević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije