Obrazovanje

Medicina, pravo i pedagogija uz posebne kriterije

studenti
24.02.2016.
u 08:00

Strategija razvoja obrazovanja Republike Srpske za razdoblje od 2016. do 2021. godine je izuzetno važan dokument, zbog čega ćemo inzistirati na njegovoj doradi, kako bismo precizirali kriterije za visokoškolske ustanove na osnovi kojih će se moći organizirati studijski programi za medicinska, pravna i pedagoška zanimanja. Poručeno je to s Rektorske konferencije Republike Srpske koja je održana u Banjoj Luci.

Za isti stol sjeli su i predstavnici javnih i privatnih fakulteta te razgovarali o izmjeni tog dokumenta, koji je najviše prašine podigao zbog prijedloga da privatni fakulteti ne mogu organizirati spomenute studije.

Stav svih članova Rektorske konferencije jest da strategiju razvoja obrazovanja treba dograditi odgovarajućom stručnom analizom i preciznim definiranjem kriterija za izvođenje studijskih programa.

Profesor Sveučilišta “Sinergija” Slavoljub Vukićević ukazao je na nepreciznosti pojedinih rješenja strategije, među kojima je i to da privatni fakulteti samo “iznimno” mogu organizirati studijske programe iz oblasti prava, medicine i pedagoških znanosti, što, kako kaže, ostavlja prostor za voluntarizam. - Da bismo to izbjegli, inzistirat ćemo da se preciziraju kriteriji koji omogućuju javnim i privatnim visokoškolskim ustanovama da izvode ove programe. Tu nema ništa nelegitimno, jer kvaliteta privatnih ustanova nije lošija od javnih - rekao je Vukićević. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije