Otac Rafael Maria de São José iz Brazila, svećenik zajednice "Oaza mira"

Međugorje je posebno, ovdje sam vidio mnogo čudesa, ljudi se mijenjaju

Otac Rafael Maria de São José
03.02.2024.
u 13:00

Ovo je mjesto velike milosti, gdje Duh Sveti djeluje snagom svoje ljubavi. Naravno, tu je Majka, koja moli za nas, koja nas prihvaća. To čini i sa sadašnjom Crkvom, kao i cijelim svijetom - kazao je otac Rafae

Otac Rafael Maria de São José dolazi iz Brazila, svećenik je zajednice "Oaza mira", ima 43 godine i već je šest godina svećenik. Član je zajednice već 23 godine, a u Međugorju živi i djeluje već godinu i dva mjeseca.

Mjesto milosti

Zaljubljen je ovo mjesto milosti te bi mogao ovdje zauvijek živjeti. Nakon što je slavio svetu misu na talijanskom jeziku u Međugorju, naglasio je kako je živjeti iskustvo Međugorja svakoga dana nešto predivno i kako svakoga dana možemo primiti brojne milosti u ovom posebnom mjestu.

- Za mene je velika radost što mogu živjeti u zemlji gdje se ukazuje Gospa i to je mjesto velike milosti. Zahvalan sam Gospodinu i Gospi na poslanju ovdje gdje svaki dan vidim milost, ljubav i Božje milosrđe u svakom hodočasniku, na svakoj svetoj misi, u svakoj ispovijedi. Prvi put sam bio u Međugorju 2012. godine, tada još uvijek nisam bio svećenik, nego sam bio posvećena osoba u svojoj zajednici. To je bilo vrijeme u kojem sam razlučivao svoj poziv i pitao sam i Gospu potvrdu za svoj poziv, da me može učvrstiti kod Gospodina. Potom sam 2017. godine bio ovdje nakon ređenja kako bih zahvalio na daru svog svećenstva i što mogu biti ovdje s hodočasnicima. To je bio izraz zahvalnosti koju sam imao prema Gospi - kazao je otac Rafael za Radio Mir Međugorje te dodao kako u Međugorju čovjek može osjetiti prekrasno duhovno iskustvo koje smo pozvani živjeti svaki dan.

- Ovdje postoje dva sveta mjesta, dva mjesta milosti. To su Brdo ukazanja, gdje sam često molio s drugima i gdje se može osjetiti Božja prisutnost. To je mjesto milosti i lijepo je biti tamo i moliti u miru, u prirodi. Isto tako, postoji brdo Križevac, brdo križa, to je također mjesto pokore. Tamo možemo vidjeti križ, znak našega spasenja. To je mjesto puno milosti i blagoslova. Biti tamo, moleći ispred predivnog i povijesnog križa, potiče nas da razmišljamo i zaželimo raj, gdje nas Gospodin čeka. Međugorje u ovome vremenu znači ljubav Božju. Preko Gospe ljubav za Crkvu i za svijet. I u općenitom smislu, ali i u smislu ove riječi. Ovo je mjesto velike milosti, gdje Duh Sveti djeluje snagom svoje ljubavi. Naravno, tu je Majka, koja moli za nas, koja nas prihvaća. To čini i sa sadašnjom Crkvom, kao i cijelim svijetom - kazao je otac Rafael i dodao:

- Međugorje je posebno. Ovdje se udiše prisutnost Gospe i prisutnost Isusa u euharistiji, u krunici, u ispovjedaonicama. Radostan je onaj tko se otvori ovoj stvarnosti i onda Gospa može činiti svoj posao u svakom čovjeku. Posebno bih naglasio dvije stvari ovdje u Međugorju, koje su vrlo jake. Mogao bih čak reći da su to i tri stvari. Prvo je sveta misa, žrtva Isusova, gdje je cijela, potpuna ljubav Gospodinova. Nakon toga klanjanje Presvetom. Živjeti to iskustvo ljubavi ovdje u Međugorju svaki dan nešto je predivno.

Treću stvar koju bih naglasio jest ispovjedaonica. Ja sam svećenik i ispovijedam mnoge hodočasnike te sam vidio ispred sebe mnogo čudesa. Osobito kada su dolazile ranjene osobe s mnogo tereta i primile milost i oprost. Poslije su bile sretne i promijenile svoj život. Znači, to su tri vrlo važne stvari o kojima volim pričati. Sveta misa, klanjanje i ispovijed. Zato je Međugorje jedno mjesto milosrđa - kazao je otac Rafael te posebno istaknuo kako Međugorje može biti ključno mjesto za brojne osobe, posebno mlade, koje tragaju za svojim životnim pozivom.

Besplatan dar

- U Međugorju, budući da je mjesto milosti, možemo vidjeti da Gospodin zove na posebno zvanje unutar Crkve. Mnogi mladi koji dolaze ovdje, koji vide ovo mjesto milosti, sudjeluju u programu u župi i idu na ova sveta mjesta, mogu osjetiti poziv. Dečki i djevojke koji su ovdje, otvarajući svoja srca, mogu slušati glas Gospodinov koji ih zove k jednom pozivu. To je poseban poziv. Kada dolazim ovdje, otvaram svoje srce i pitam Gospodina što želi od mene. I On nas ne ostavlja bez odgovora. To je trenutak koji svatko od nas može doživjeti. Poziv je besplatan dar od Gospodina. To je osoban poziv, ali treba pitati Gospodina što On želi od mene. Ovdje u Međugorju Gospodin će pričati u srcu svakoga. To je velika milost - kazao je otac Rafael za Radio Mir Međugorje. • 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije