optimizam pred novu sezonu

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije

Međugorje
28.03.2024.
u 18:58

U razgovoru za Fenu ravnatelj Turističke zajednice općine Čitluk Ante Kozina osvrnuo se na očekivanja od sezone

U Međugorju s mnogo optimizma očekuju novu sezonu, a posebno ih veseli povratak hodočasnika iz Italije, ponajviše zahvaljujući uvođenju izravnih letova za Mostar iz nekoliko talijanskih gradova.

- Očekujemo jako dobru sezonu, buking je dobar. Veseli nas povratak hodočasnika, prvenstveno onih iz "zapadnih zemalja". Kada govorimo o povratku hodočasnika iz Italije, tu bih želio posebno naglasiti uvođenje novih zračnih linija prema Mostaru iz pet destinacija koje će olakšati dolazak hodočasnika. Također, raduje nas dolazak hodočasnika iz SAD-a i Južne Amerike, iz kojih bilježimo značajnije rezervacije. Što se tiče zemalja istoka, tj. Poljske, Ukrajine, Češke, Slovačke, tu nema većih odstupanja i tu bilježimo standardno zanimanje - izjavio je u razgovoru za Fenu ravnatelj Turističke zajednice općine Čitluk Ante Kozina.

Kako kaže, nakon koronavirusa, rata u Ukrajini, inflacije i svega onoga što je pogodilo turistički sektor, ove godine s puno optimizma dočekuju novu sezonu. Rekao je i kako će uvelike na povratak talijanskih hodočasnika utjecati zračne linije za Mostar iz talijanskih gradova Verone, Barija, Napulja i Rima, koje će im olakšati izravniji i lakši pristup ovoj hercegovačkoj turističkoj destinaciji. Ove je godine sezona u Međugorju počela ranije nego inače, a u planu je različitim programima produljiti i posezonu.

- Nama "prava sezona" kreće na Cvjetnicu ili prvu nedjelju prije Uskrsa, a traje do Svih svetih, odnosno početka studenoga. Plan je da posezonu, iako je o tome rano govoriti, produljimo nekim aktivnostima vezanim uz duhovnost, organiziranjem božićnih koncerata, adventa i slično - kazao je Kozina.

Naglasio je i dobru suradnju s novim resornim ministrom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) Emilom Balavcem, kao i ravnateljem TZ-a HNŽ-a Anđelkom Maslaćem i direktorom Zračne luke Mostar Markom Đuzelom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije