MOBiH

Meta napada su bile Oružane snage BiH, bili smo nespremni

press
VL FOTO
19.11.2015.
u 13:06

Na službenoj press konferenciji Ministarstva obrane BiH još jednom je potvrđeno da je sinoćnje ubojstvo u sarajevskom naselju Rajlovac, kada su ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH, djelo terorizma.

Boris Jerinić, zamjenik ministra obrane istakao je kako je ubojstvo dvojice vojnika pucanj u BiH. "Ovaj gnusni čin je pucanj u OSBiH i u BiH, ali nas to neće uplašiti. Mi ćemo spremno nastaviti u izvršenju naših zadataka", istakao je Jerinić. Emir Suljagić, zamjenik ministrice obrane BiH iz reda Bošnjačkog naroda osudio je ovaj zločin istakavši kako BiH definitivno ima problem s terorizmom. "Što se mene tiče sinoć nije ubijen Bošnjak i Srbin, ubijene su osoba rođene 1981. i 1989. godine. Ovo je napad na naš način života. Međutim, ova zemlja je pretrpjela mnogo veće poteškoće pa će i ovo prevladati. Zatekli su nas nepripremljene, ne našom krivnjom, a ovo je bio prvi i posljednji put da je tako", izjavio je Suljagić. Načelnik OSBiH general Anto Jeleč istakao je da je osim dvojice vojnika koji su poginuli, povrijeđen vojnik Dževad Ljukovac (1961), te dodao da OSBiH rade sve da zaštite kako svoje vojnike ali i da doprinesu miru i sigurnosti u BiH. Podsjećamo, osoba koja je izvršila ubojstva je Enes Omeragić, koji je naknadno izvršio samoubojstvo. Kako saznaje Klix.ba, Omegarić je prije pucnjave u kladionici u Rajlovcu sjedio na 50-ak metara udaljenom mjestu, gdje je pucao u zrak i pušio. Potom je ušao u kladionicu gdje je pucao i usmrtio dvojicu vojnika, a istragom je utvrđeno je poslije toga ispalio nekoliko hitaca u zrak i na jednoj od raskrsnica gdje je zastao prije bijega u porodičnu kuću. Danas će nakon redovne biti održana i izvanredna sjednica Vijeća ministara BiH, povodom tragičnog događaja i ubojstva dvojice pripadnika OSBiH.

Iz Ministarstva obrane BiH je istaknuto da će biti proglašen i Dan žalosti, a više detalja će biti poznato u poslijepodnevnim satima. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?