BRZO I JEDNOSTAVNO

Miris za dom možete napraviti sami, a trebat će vam i votka

19.04.2020.
u 12:30

Postoje svakakvi osvježivači zraka na tržištu, ali nema potrebe kupovati ih kada ih imate priliku napraviti sami od prirodnih sastojaka. Kako će vaš dom mirisati, ovisi samo o vama Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...

 

Potrepštine:

Slatko ulje od badema Votka Esencijalno ulje (prema vašem izboru)

Plastična posuda s mjerama

Žlice

Štapići za miješanje

Prozirno ljepilo

Deblji konac

Dekorativni selotejp (u raznim bojama)

Lijevak

Štapići od trske

Staklena boca

 

Priprema:

Pomiješajte zajedno 1/4 čaše slatkog bademovog ulja s jednom jušnom žlicom votke i dvije jušne žlice esencijalnog ulja prema vašem izboru. Slatko bademovo ulje je poznato kao ulje "prijevoznik" koje će se penjati po štapiću od trske i prenijeti esencijalno ulje. Premažite bocu ljepilom (točnije, mjesta preko kojih će ići konac), uzmite konac i lagano namotavajte i lijepite ga na bocu.

Možete ju cijelu omotati, možete samo dio ili kako god zamislite. Ostavite bocu da se osuši lijepilo, a potom ogulite ljepilo koje vam je "pobjeglo". 

Pomoću lijevka ulijte mješavinu esencijalnog ulja, votke i bademovog ulja u bocu.  Dodajte 4 do 5 štapića od trske. Pustite da mješavina natopi štapiće i ostavite da lijepo mirišu. Svakih tjedan dana okrenite štapiće i osvježite svoj prostor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?