Potražnja za poslom

Mladi iz BiH idu na sezonske poslove u C. Goru. Uz solidnu plaću, imaju i smještaj i hranu

22.02.2013., Vodice - U hotelu Olympia odrzano je regionalno Gastro natjecanje ucenika ugostiteljskih i turistickih skola Dalmacije. Na natjecanju je sudjelovalo vise od 60 natjecatelja u osam disciplina.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12.07.2016.
u 07:00

Loša financijska situacija brojne je građane prisilila da svoje poslove nađu izvan granica BiH. Osobito je to vidljivo u ljetnim mjesecima kada brojni mladi, koji imaju priliku, odlaze u inozemstvo raditi sezonske poslove. Ti poslovi prvenstveno se odnose na ugostiteljske, kuharske, pekarske, slastičarske ili neke druge poslove na moru, najviše u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Što dulja sezona

Upravo je Crna Gora u posljednje vrijeme postala obećana zemlja za neke mlade ljude i iz BiH. - Rado bih da sezona što duže potraje. Ovdje je puno bolje nego što sam očekivao nakon što sam preko posrednika dobio posao u jednom restoranu. Uz plaću od 700 eura, imam i hranu i smještaj, a rečeno mi je da ću ostati barem do 1. listopada, no ja se nadam dužoj sezoni i dodatnoj zaradi od planirane, govori nam mladić iz Hercegovine koji je odlučio pronaći sreću u okruženju.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?