susret

Mogućnost za suradnje BiH i Poljske u mlјekarskoj industriji

12.05.2017.
u 14:29

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić razgovarao danas u Banjoj Luci s gospodarskim i sportskim izaslanstvom iz Republike Polјske. Tema razgovora bio je posjet izaslanstva Banjoj Luci i mogućnost uspostavlјanja intenzivnije
suradnje Republike Srpske i BiH s Polјskom na ekonomskom, kulturnom i sportskom planu.

Ivanić je rekao da su odnosi dviju zemalja dobri, ali da je dobrodošla svaka aktivnost koja bi unaprijedila ekonomsku suradnju. Izaslanstvo iz Polјske, u kojem je bio i počasni konzul BiH u ovoj zemlјi Stanislav Lunievski, informiralo je Ivanića o planovima za unapređenje suradnje između fakulteta, a posebice je istaknuta mogućnost za suradnju u mlјekarskoj industriji.

U izaslanstvu je bio i predsjednik najveće polјske tvrtke ”Mlekovita” Darius Sapinski, koji je rekao da BiH ima odlične uvjete za razvitak polјoprivrede i da očekuje da posjet Banjoj Luci i Republici Srpskoj i BiH rezultira konkretnim aktivnostima.

Sastanku predsjedatelja Predsjedništva BiH i polјskog izaslanstva nazočio je i predsjednik banjolučke Gospodarske komore Goran Račić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?