Vlada SŽ

Moratorij na zapošljavanje bez prethodne suglasnosti Vlade SŽ

vlada sz
15.01.2016.
u 16:58

Vlada SŽ ocijenila je na današnjoj sjednici da praćenje i evidencija zapošljavanja u javnom sektoru daje rezultate i kao takva mora biti nastavljena

Šestomjesečni moratorij na zapošljavanje bez prethodne suglasnosti Vlade Sarajevske županije kako u organima uprave Sarajevske županije tako i u svim županijskim organizacijama, upravama, ustanovama, poduzećima koji je Vlada SŽ donijela u svibnju prošle godine rezultirao je smanjenjem broja korisnika sa 11.500 na 10.800 osoba koji platu dobivaju iz Budžeta KS.

Vlada SŽ ocijenila je na današnjoj sjednici da praćenje i evidencija zapošljavanja u javnom sektoru daje rezultate i kao takva mora biti nastavljena i u ovoj proračunskoj godini.

- Vlada je s tim ciljem donijela na današnjoj sjednici Zaključak o moratoriju na zapošljavanje u svim županijskim organima uprave, upravama i upravnim organizacijama koje su u sastavu ministarstava, javnim ustanovama, organizacijama i fondovima, javnim komunalnim i javnim poduzećima i rukovoditeljima drugih proračunskih korisnika bez prethodne suglasnosti Vlade SŽ do 31.12. ove godine, priopćeno je. 

Vlada je stava i da zaključivanje ugovora o djelu, što proračunski korisnici obimno koriste kao praksu, mora biti pod nadzorom te da će Vlada nadalje i takve radne angažmane tražiti na uvid i davati suglasnost na njih, tamo gdje procesi rada to zaista zahtijevaju.

Po današnjem zaključku Vlade, resorni ministri redovito će obavještavati Vladu o suglasnostima koje su dali na angažiranje radnika na privremenim i povremenim poslovima, za čim najviše potreba ima sektor komunalnih usluga u poslovima održavanja zelenih površina i javnim radovima.

Moratorij Vlade SŽ ne znači zaustavljanje zapošljavanja u javnom sektoru, nego ono mora biti opravdano jasnom potrebom, transparentno i kao takvo odobreno od Vlade, kako se ne bi ugrozili radni procesi.

Vlada KS i Ministarstvo prometa SŽ s današnje sjednice uputili svim vozačima i automehaničarima čestitku u povodu 15. siječnja - Dana vozača i automehaničara, priopćila je Press služba SŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije