Kordić i Marić s Aggellerom

Mostar da ostane svjetla točka kada su u pitanju politički odnosi u BiH

10.11.2022.
u 15:03

Predstavnici Grada Mostara istaknuli su zajedničko opredjeljenje da Mostar ostane svjetla točka kada su u pitanju politički odnosi u BiH.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić primili su u nastupni posjet voditelja Misije OESS-a u BiH veleposlanika Brian Aggellera sa suradnicima.

Tom prigodom, predstavnici Grada Mostara istaknuli su zajedničko opredjeljenje da Mostar ostane svjetla točka kada su u pitanju politički odnosi u BiH.

Prioritet gradskih vlasti u Mostaru je rješavanja problema građana i privlačenje investicija koje bi omogućile gospodarski razvoj. U cilju otvaranja mogućnosti investiranja u Mostar već su donesene pojedine odluke o pogodnostima investitorima prema kojima se refundiraju troškovi taksa i naknada koje su propisane gradskim odlukama, priopćeno je iz Grada Mostara.

Veleposlanik Aggellera informiran je o ključnim gospodarskim aktivnostima i potencijalima Grada Mostara u oblasti turizma, proizvodnje energije iz obnovljivih izvora energije, te o poduzetim aktivnostima na stavljanju ovih prednosti u funkciju daljnjeg razvoja Mostara.

Mostar ima veliki turistički potencijal i ova oblast bit će regulirana formiranjem Turističke zajednice Grada Mostara za čije formiranje su stvoreni svi preduvjeti.

Veleposlanik Brian Aggeller i njegovi suradnici naglasili su kako su u Mostaru vidljivi pozitivni koraci nakon što je riješena politička kriza. Zahvalili su gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća na dosadašnjoj saradnji navodeći kako su uvijek spremni pomoći u izazovima koji stoje pred njima.

Inače, osim veleposlanika Aggelera u izaslanstvu OESS-a bili su direktor Odjela za ljudsku dimenziju Ivo Lupis, voditelj Odsjeka za politiku i planiranje u Uredu voditelja Misije Mathieu Lemoine i voditelj Ureda u Mostaru Ioannis Piliouris i glasnogovornica Misije OESS-a Željka Šulc.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije