Promocija

Mostar postao bogatiji za novih 219 diplomanata

18.03.2016.
u 09:00

Svečana promocija dodjele diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je jučer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Promovirano je 219 diplomanata, od čega 89 prvostupnika, 68 magistara struke i 62 diplomanta koji su stekli diplome po starom planu i programu.

Početak nečega novog

- Okupili smo se na ovoj svečanosti koja simbolizira jedan kraj, ali i početak nečega novog. Početak, ne samo vaše nove životne faze, nego i početak naše nove suradnje. Recite nam što je bilo loše tijekom vašega studiranja kako bismo to ispravili, recite što je bilo dobro kako bismo to učinili boljim, ali kažite nam i je li nešto bilo izvrsno kako bismo to izvrsno zadržali i usavršavali, poručila je rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić, te dodala:

- Na ovoj dužnosti posebno sam ponosna na Filozofski fakultet. Otvaraju se studiji koji su potrebni tržištu rada, razvijaju se i oni koji ne donose profit, ali su potrebni društvu koje teži europskim vrijednostima, osnivaju se brojne studentske udruge, održavaju znanstvene konferencije, ulaže se u praktični dio nastave, otvara se medijski centar.

Istodobno, studenti i profesori nisu se začahurili u svoje katedre, nego javno istupaju, kritiziraju ono što nije dobro u društvu, ali i još važnije, nude rješenja kako bi moglo biti bolje.

Zato čestitam dekanu prof. dr. sc. Zoranu Tomiću i njegovim suradnicima.

U svemu tome važan segment svih nabrojenih uspjeha ste upravo vi, diplomanti jer bez vas ovo sve ne bi bilo moguće i, u konačnici, ne bi imalo smisla, istaknula je rektorica Ostojić.

Pozitivan stav

Diplomantima je čestitao i dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Zoran Tomić. - Za životni uspjeh važno je uvijek imati pozitivan stav. Vjerujete li da nešto možete učiniti, zaista to i možete. Najvažniji dan u našem životu je onaj kada odlučimo preuzeti potpunu odgovornost za sebe. Kažu da se život sastoji od deset posto onoga što nam se događa i devedeset posto onoga kako reagiramo na događaje. Gotovo svi uspješni ljudi, bez obzira čime se bave, imaju pozitivne poglede na život. Želite li biti najbolji student, nužan je pozitivan stav, kazao je dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Zoran Tomić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?