BALKANSKa NARKO-MAFIJa

Na čelu grupe profesor iz Srbije, uhićeni kriminalci iz BiH, Hrvatske, Crne Gore

BALKANSKU NARKO-MAFIJU
18.12.2016.
u 21:30

"Trgovci drogom imali su logističku pomoć i obuku svojih članova, koji su prošli vojnu obuku u zemljama istočne Europe. Jedan od njih upravo je i taj nastavnik“ - objavili su španjolski mediji, pozivajući se na policijske izvore.

Španjolska policija razbila je još jedan međunarodni lanac krijumčara kokainom i uhitila četiri Španjolca, jednog Italijana, Norvežanina, Hrvata, Crnogorca, Bosanca, Švicarca, kao i Srbina - po zanimanju profesora.

On je označen kao vođa grupe koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Europu, ali španjolski mediji nisu objavili njegov identitet, prenosi Slobodnabosna.ba

- On je bio vođa logistike, a ranije je pobjegao iz Njemačke, u kojoj je osuđen na 14 godina zatvora. U javnosti se predstavljao kao nastavnik - prenijeli su španjolski mediji.

Kako se navodi, ova grupa narko-dilera uspjela je da uspostavi stabilan i konstantan uvoz kokaina iz Južne Amerike do Kanarskih ostrva, gdje su drogu raspoređivali i slali u druge europske zemlje.

- Agenti su zaplijenili 49 kilograma kokaina, 20 kilograma hašiša, modificiran pištolj i municiju, konzervanse za lijekove i skoro 40.000 eura u kešu - prenose mediji.

Operacija pod nazivom „Scipion“ počela je krajem prošle godine, a predmet istrage bila je međunarodna organizacija na čijem čelu su građani s teritorije bivše Jugoslavije, za koje se sumnjalo da distribuiraju kokain.

- Članovi bande su upravljali tijekovima droge, koju su slali uglavnom u sjevernu i istočnu Europu, kao i u Rusiju - pišu španjolski mediji, prenosi Kurir.

Organizacija je koristila nekoliko metoda za uvoz narkotika na teritoriju Španjolske. Kokain je stizao brodovima iz Brazila, gdje je, navodno, uz pomoć jednog člana posade utovaran, da bi bio izbačen prilikom zadržavanja na ostrvu Lanzarote i sakriven u hotelskoj sobi.

- Trgovci drogom imali su logističku pomoć i obuku svojih članova, koji su prošli vojnu obuku u zemljama istočne Europe. Jedan od njih upravo je i taj „nastavnik“ - navodi se u medijima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?