pri izlazu iz BiH

Na GP Bosanska Gradiška i Ivanica čeka se oko sat vremena

granica
09.08.2016.
u 17:04

Na putevima u Bosni i Hercegovini pojačan je promet vozila. 

Na autoputu A-1 Lepenica-Tarčin, pri izlazu iz tunela Grab, zbog sanacionih radova prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za promet zatvorena petlja Mahovljani. 

Na ostalim putevima s aktualnim radovima moguće je sporije prometovanje, a izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Topčić Polje-Lašva, M-17 Jošanica-Stup, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralni putevi na području Prozora (M-16.2), Olova (M-18) i Livna (M-6.1).

Na GP Bosanska Gradiška pri ulazu i na GP Ivanica pri izlazu iz BiH čeka se oko sat vremena. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su trenutno od 15 do 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja, vozila prometuju usporeno u oba smjera, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije