Glazbeni program

Najveće regionalne glazbene zvijezde uveličat će 15. Večernjakov pečat

11.04.2016.
u 07:00

Najveća zvijezda ovogodišnje manifestacije je svakako neponovljiva Tereza Kesovija

Jubilarni, 15. Večernjakov pečat održava se pod motom “Mostovi Europe” i bit će u znaku izvođača predstavnika na Eurosongu, onih koji su bili predstavnici svojih zemalja na tom glazbenom natjecanju i onih koji bi to željeli biti.

Najveća zvijezda ovogodišnje manifestacije je svakako neponovljiva Tereza Kesovija.

Dvije zemlje

Ova glazbena diva dva je puta pjevala na Pjesmi Eurovozije: 1966. godine kao predstavnica Kneževine Monako s pjesmom “Bien plus fort”, te 1972. godine kad je predstavlja Jugoslaviju s pjesmom “Muzika i ti” te osvojila 9. mjesto. Ovogodišnji predstavnici BiH na Eurosongu u Stockholmu Deen&Dalla feat. Ana Rucner&Jala otpjevat će pjesmu “Ljubav je...” te slove kao veliki favoriti ovog prestižnog europskog glazbenog natjecanja.

Marko Bošnjak, “Pinkova zvjezdica”, koji osvaja regiju svojim nevjerojatnim nastupima, ističe kako mu je san predstavljati svoju zemlju na Dječjem Eurosongu. On će večeras pred milijunskim auditorijem otpjevati neprolaznu baladu “Što te nema” koju je na stihove slavnog mostarskog pjesnika Alekse Šantića uglazbila Jadranka Stojaković.

Najveća crnogorska glazbena zvijezda Sergej Ćetković bio je predstavnik svoje zemlje 2014. godine. On je s pjesmom “Moj svijet” donio Crnoj Gori prvo finale u povijesti tog natjecanja. Sergej je na koncu osvojio 37 bodova, što mu je bilo dovoljno da se nađe na 19. mjestu.

Po dobroj navici, glazbeni dio Večernjakova pečata otvorit će završna arija iz opere “Ero s onog svijeta” Jakova Gotovca, koja će, uz ples mostarskih balerina iz Baletne škole Arabesque, dobiti novu dimenziju. Pečat će završiti Beethovenovom 9. simfonijskom, popularnom “Odom radosti”, neslužbenom himnom ujedinjene Europe, koju će otpjevati Akademski pjevački zbor Pro musica iz Mostara pod vodstvom don Dragana Filipovića.

Gala spektakl iz Kosače, koji će u svijet prenositi državne televizije BiH, Hrvatske i Crne Gore uljepšat će atraktivni nastupi Indire Vladić i skupine Colonia (“Svijet voli pobjednike”) i glumice Mile Elegović koja će za ovu prigodu otpjevati song “Waterloo” iz mjuzikla “Mamma Mia”.

Europski orkestar

Regionalne glazbene zvijezde pratit će glasovi članova Zbora Pro musica, a svi će nastupiti uz glazbenu pratnju velikog Revijskog orkestra sastavljenog od prekaljenih glazbenih profesionalaca kojima će ravnati maestro Fedor Vrtačnik iz Novoga Sada. Na pozornici Kosače večeras će sveukupno nastupiti stotinu izvođača.

Svi s nestrpljenjem čekaju trenutak kada će se upaliti svjetla pozornice kako bi izišli pred publiku i svojim nastupima uveličali najveći društveni događaj u BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?