sredstva za znanost, kulturu i inovatorstvo

Najviše novca sveučilištima 
za pripremu projekata

30.07.2016.
u 08:00

Za projekte u okviru međunarodne kulturne suradnje Vijeće ministara BiH će ove godine podijeliti ukupno 390 tisuća maraka. A, temeljem određenih kriterija, 75 projekata može računati na ovu potporu. Na utvrđenom popisu korisnika po 20 tisuća maraka dobit će Međunarodni teatarski festival MESS za glavnu skupštinu Europske teatarske konvencije i Matica hrvatska, Ogranak Grude, za organizaciju 53. Šimićevih susreta.

Više od 10 tisuća maraka dobit će i Kulturno-umjetničko društvo “Zvizdan” iz Posušja, i to 16 tisuća KM za “Festival klapske pisme Posušje 2016.”. Udruzi građana “Umjetnost epohe Ars Aevi” Sarajevo će za pripremu cjelokupnog postava kolekcije “Ars Aevi” u Maxxi muzeju u Rimu u cilju međunarodne promocije projekta i kandidature za Nobelovu nagradu za mir biti dodijeljeno 15 tisuća KM. Institut za jezik Sarajevo može računati na 13 tisuća maraka, a Društvo za zaštitu okoliša i kulturno-povijesnog nasljeđa EKO-ZH Široki Brijeg, Fondacija za muzičke umjetnosti Sarajevo i Narodno pozorište Sarajevo po 12 tisuća maraka.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije