Dragan Lukač

Nakon presude Mladiću ne očekuje se narušavanje javnog reda i mira u RS

21.11.2017.
u 12:46

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač izjavio je danas da ne očekuje nikakvo narušavanje javnog reda i mira u tom bh. entitetu, nakon sutrašnjeg izricanja presude haaškom optuženiku Ratku Mladiču.

Kada je u pitanju sigurnosni aspekt, kazao je da se provode sve mjere na zaštiti svih građana.

- Znamo da je to politička presuda, ali ćemo je dostojanstveno primiti... - ustvrdio je Lukač u izjavi novinarima, prenosi Fena. 

Na pitanje zašto, po nekim ocjenama, predugo traje vještačenje dokumenta, navodno originala Daytonskog sporazuma na engleskom jeziku koji je policija pronašla 31. listopada kod Željka Kuntoša, bivšeg vozača nekadašnjeg predsjednika Narodne skupštine RS-a Dragana Kalinića, Lukač je rekao da ljudi koji se bave tim stvarima znaju koliko je potrebno vrijema da se za nešto utvrdi je li autentično ili ne.

-Kada bude završen taj proces, bit će poznato radi li se o autentičnom dokumentu ili ne. Zasad, po informacijama koje imamo, tretirali smo ga kao originalan dokument. Vidjet ćemo što će vještačenje pokazati - rekao je entitetski ministar policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?