VIŠA PUTA ZVAO HITNU I BOLNICU

Nalaz obdukcije: Matijanić je imao koronu, obostranu upalu pluća, upalu srčanog mišića...

13.08.2022.
u 18:24

 

Njegova životna partnerica Andrea Topić na Facebooku je detaljno opisala kako su dan prije njegove smrti i na dan smrti najmanje deset puta zvali bolnicu i Hitnu te tražili da ga hospitaliziraju

Stigao je nalaz obdukcije preminulog novinara Vladimira Matijanića, a u posjed istog je došao Index. Navode kako je Matijanić imao covid-19 i teški oblik upale pluća tzv. obostranu intersticijsku upalu pluća. Imao je i akutnu ozljedu miokarda potaknutu covid infekcijom.

Također je utvrđeno da je Matijanić imao masivni otok pluća, generalizirani zastoj krvi te izljev tekućine u osrčje. Pronađeni su i krvni ugrušci u malim ograncima plućne arterije te sitna krvarenja u plućne alveole i intersticij pluća. Utvrđeno je da je imao otok mozga te je utvrđena aspiracija hrane u sitnim ograncima bronha i bronhiola. Također je utvrđena Sjogrenov sindrom. 

Podsjetimo, Matijanić je preminuo 5. kolovoza. Mediji su objavili snimku razgovora s bolnicom i hitnom. Prvi put je 2. kolovoza na hitnom prijemu Infektologije tražio da ga hospitaliziraju, ali su ga poslali kući.

Kako smo već pisali, njegova životna partnerica Andrea Topić na Facebooku je detaljno opisala kako su dan prije njegove smrti i na dan smrti najmanje deset puta zvali bolnicu i Hitnu te tražili da ga hospitaliziraju. Navela je kako je Matijanić imao Sjogrenov sindrom i intersticijsku bolest pluća te sumnju na još dvije autoimune bolesti. Obolio je i od covida. Topić je u objavi opisala koliko su puta zvali bolnicu, koliko puta Hitnu pomoć te kako ga Hitna nakon prvog dolaska također nije željela odvesti u bolnicu, a drugi put kad su došli, kada mu se stanje još pogoršalo, bilo je prekasno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije