KOLONE VOZILA

Naoružajte se strpljenjem: Gužve na pojedinim graničnim prijelazima s Hrvatskom i Crnom Gorom

26.08.2023.
u 18:38

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Deleuša frekventno je u oba smjera

Na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Gradina, Doljani i Gabela Polje duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Deleuša frekventno je u oba smjera. Na graničnim prijelazima Hum i Šepak kolona putničkih vozila je na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protječe uz zadržavanja do 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.

Obustava prometa na putu Široki Brijeg-Posušje

Zbog održavanja brdske autou trke danas i sutra (26. i 27. 8.) u vremenu od 9 do 18 sati obustavlja se promet na magistralnom putu M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (Podvranić). Za vrijeme obustave vozila mogu prometovati obilazno preko Gruda.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacijskih radova na raskrižju kod mjesta Rudanka, usporeno se prometuje magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U tijeku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 7 do 16.30 sati prometuje usporeno, jednom trakom.

Aktualni radovi

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zbog sportske manifestacije, danas će se od 16 do 18:30 sati obustaviti promet na regionalnom putu R-436 Boračko jezero-Glavatičevo.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije