ZAISTA FUNKCIONIRA

Ne treba vam omekšivač: Isprobajte trik za mekano rublje s jednim neočekivanim sastojkom!

perilica, rublje
Pexels
04.12.2023.
u 07:23

Bijeli ocat poznat je po tome da može zamijeniti brojna sredstva za čišćenja.

Svakodnevno se na društvenim mrežama pronađu zanimljivi trikovi koji nam mogu olakšati svakodnevicu, a ovaj put radi se o triku za čišćenje koji je otkriven u grupi Hinch Army Cleaning TipsNaime, u jednoj je objavi netko predložio upotrebu destiliranog bijelog octa umjesto omekšivača. Brojni su članovi grupe potvrdili kako trik doista radi te da bi ga svi trebali isprobati, piše The Spruce

Bijeli ocat poznat je po tome da može zamijeniti brojna sredstva za čišćenja. Njegova tajna leži u octenoj kiselini koja je tako blaga da neće oštetiti tkanine, a dovoljno jaka da otopi ostatke sapuna i deterdženta.

Osim toga, bijeli ocat može izbijeliti bijelu odjeću koja je posivila i izgubila originalni 'sjaj.' Mnogi ga vole koristiti i kako bi spriječili skupljanje životinjske dlake ljubimaca po odjeći, ali i kako bi isprali smrad cigareta iz odjeće. 

Kako koristiti ocat kao omekšivač rublja? Za prosječno punjenje rublja, 1/2 šalice octa treba dodati izravno u perilicu na početku ciklusa ispiranja. Ako vaša perilica ima automatski dozator omekšivača, napunite je octom prije svakog punjenja.

Zašto je ocat učinkovita alternativa za omekšivač rublja? Ako se s vašom rutinom pranja rublja ne rukuje ispravno—upotrebljavate previše deterdženta, količine su prevelike za perilicu ili prakticirate pretjeranu upotrebu komercijalnih omekšivača—zaprljanost i ostaci proizvoda ostaju u vlaknima. To dovodi do izgrebanih ručnika, zarobljenih mirisa i prljavih boja. Destilirani bijeli ocat će otopiti alkalni sapun i ostatke omekšivača koji su se nakupili na vlaknima, ali je dovoljno blag da spriječi oštećenje tkanine. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije