Slobodan Ujić

Neće se premještati migranti bez suglasnosti načelnika i policije

25.02.2019.
u 12:15

"Jednostavno, mora biti suglasnosti. Ne može netko iz jedne župaije premještati u drugu, a da vlast u toj županiji ne bude suglasna", rekao je Ujić

Nijedan migrant neće biti premješten iz jedne županije u drugu ukoliko ne postoji suglasnost Koordinacijskog tijela za pitanje migracija BiH, načelnika općina i nadležnog policijskog komesara u županiju u koju se namjeravaju izmjestiti migranti, potvrdio je za Klix.ba direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić.

Ujić je kazao kako neće više biti premještenja u vojarnu Ušivak u Hadžićima bez suglasnosti Koordinacijskog tijela za pitanje migracija, načelnika Općine Hadžići i sarajevskog policijskog komesara Mevludina Halilovića. 

"Neće biti premještanja bez najave. Sad u tome sudjeluje i načelnike Općine Hadžići i policijski komesar MUP-a SŽ. Ne može nitko ni davati izjave, a ni premještati. O tome će odlučivati Koordinacijsko tijelo za pitanje migracija BiH na čijem čelu se nalazi ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić", rekao je Ujić. 

Kako kaže, ukoliko bude zahtjeva iz Unsko-sanske županije o njima će se odlučivati na Koordinacijskom tijelu koje ne može donijeti odluku o premještaju bez suglasnosti načelnika općine i policijskog komesara u drugoj župaiji. 

"Jednostavno, mora biti suglasnosti. Ne može netko iz jedne župaije premještati u drugu, a da vlast u toj županiji ne bude suglasna", zaključio je Ujić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije