DENIS LASIĆ:

Neću bježati od rekonstrukcije vlasti u županiji

Denis Lasić
28.11.2013.
u 09:23

- Mislim da je krajnje vrijeme da se na sjednicama razmatra sve ono što je zakonska obveza Vlade - poručio je Lasić

Vlada HNŽ-a nije zasjedala već mjesecima. O problemima u vlasti u ovoj županiji, mogućoj rekonstrukciji vlasti razgovarali smo s predsjednikom Vlade HNŽ-a Denisom Lasićem.

• Kada će se konačno održati sjednica Vlade?

Mislim da je krajnje vrijeme da se na sjednicama razmatra sve ono što je zakonska obveza Vlade. Pitanje ravnatelja policije je nešto što sam ja osobno pokušao nekoliko puta staviti na sjednicu Vlade, a svaki put su ministri iz reda bošnjačkog naroda, odnosno SDA i SDP-a blokirali sjednicu svojim izlaskom ili nedolaskom. Najlakše je ono što se ne može dogovoriti preskočiti i nastaviti sjednicu. Međutim, to je toliko ozbiljna tema da se ta točka ne može gledati kao neke druge točke koje mogu čekati.

• Imate i zakonsku obvezu riješiti ovo pitanje...

Imamo zakonsku obvezu, a što se tiče samog izbora, kandidiranja, odluka Neovisnog povjerenstva, sve je bilo jednoglasno. Ne vidim zašto je problem da se ovo pitanje nađe na Vladi. Vlada nije ta koja donosi konačnu odluku, nego opet konačnu riječ ima Neovisno povjerenstvo. Ali se ova točka na Vladi mora pojaviti kao informacija.

• Zašto ne sazovete sjednicu Vlade?

Ne želim ponavljanje scenarija napuštanja sjednica. Isti bi bio scenarij da se zakaže sjednica i ne vidim potrebu da se nešto takvo radi...

OSTATAK INTERVJUA PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije